Menu
logo-magnum
Menu

Teknikat

Energjia infrared

Energjia termike ose infrakuqe është energji drite që është e padukshme, sepse gjatësia e valëve është shumë e gjatë për syrin e njeriut dhe përbën pjesën e spektrit të elektromagnetit që ne e përjetojmë si nxehtësi. Në kundërshtim me dritën e dukshme, çdo gjë me një temperaturë mbi zero absolute rrezaton ngrohjen e botës me rrezatim infra të kuqe. Ky është burimi i ngrohjes sonë.

Ngrohja rrezatuese

Ngrohja me rreze infra të kuqe punojnë ashtu si natyra: Çdo ditë, valët e nxehtësisë që vijnë nga dielli arrijnë në muret e shtëpisë tuaj për shembull. Muret nga ana tjetër ruajnë nxehtësinë që lëshohet shumë ngadalë. Në mbrëmje, ajri i ambientit ftohet, por ju ende mund të ndjeheni nxehtësinë që vjen nga muret. Një masazh i nxehtë me gurë të ngrohtë për shembull, punon në të njëjtin parim.

hotstone

Rendimend 100%

Një tipar i rëndësishëm i energjisë infrakuqe është se ai ka një veprim prej 100%, kështu që të gjitha të nxehtit të prodhuar përfundojnë gjithashtu aty ku duhet të jetë. Nuk ka oxhak apo tubacione për të lejuar që energjia të humbasë.

DSCN0441 kopie

Dallimi i dukshëm

Për shkak se nxehtësia e nxehtë e nxit ajrin e ftohte dhe fillon ta qarkullojë atë, ka fuqinë që të qëndrojë edhe më gjatë në dhomë.  Ngrohja e ngrohtë është më e lehtë dhe ngrihet në mënyrë që nxehtësia në tavan të jetë dukshëm më e lartë se në dysheme. Pasojat: këmbët e ftohta dhe një kokë e ngrohtë. Me nxehtësinë e rrezatuar ngrohtësia lirohet direkt në dhomë dhe është e shpërndarë në mënyrë të barabartë dhe mund të vlerësohet më shpejt sesa ngrohjet trdicionale si (radiatoret, airkondishionerët, oxhaqet dhe sistemet me ciller) ku humbja e rendimentit ngrohës është gati 40%.